Massale terugkeer naar Out-Of-Home verwacht

Billboardcampagne retail

Deel deze post

Aan het begin van de coronacrisis zetten bedrijven die een advertentie op een billboard (Out-Of-Homereclame) geboekt hadden, massaal de voet op de rem. Geplande campagnes werden on hold gezet gezien en het straatbeeld kwamen boodschappen als #BlijfInUwKot, #FlattenTheCurve of #StaySafe. Nu economische activiteiten weer hervatten en weer meer mensen naar buiten komen  is het ook voor adverteerders terug interessant om buitenreclame te maken. En snelle beslissers kunnen er zelfs extra voordeel uithalen.

Lege straten

Reclameboodschappen op straatmeubilair, in publieke ruimtes en op gevelpanelen zijn eind maart door de beheerders van de affichagenetwerken verwijderd. Zowel Clear Channel Belgium (CCB), JCDecaux Belux als Mediageuzen zetten de gezondheid van hun medewerkers en iedereen op de eerste plaats en coronaposters doken overal op. Adverteren werd minder interessant gezien de leegloop in publieke plaatsen, maar ook aanplakkers en toeleveranciers konden campagnes niet meer garanderen.

Heropleving

Wie half mei weer naar het werk pendelde of de kinderen naar school bracht merkte dat die verlaten straten plots weer drukken leken dan ooit. Bureaus die straatreclame aanbieden krijgen nieuwe aanvragen en alles wordt in het werk gesteld om weer te kunnen afficheren in de komende weken. In het vaktijdschrift Media & Communicatie stelt JCDecaux: “We zijn ervan overtuigd dat, zodra deze gezondheidscrisis achter de rug is, de mensen meer dan ooit naar buiten zullen komen. En we weten dat de Out-Of-Home-adverteerders massaal naar dit waardevolle medium zullen terugkeren.”

Bedrijven die er vroeg bij zijn kunnen nu inkopen aan extra interessante voorwaarden. Dit zal ook adverteerders die minder vertrouwd waren met het medium kansen schenken om te laten weten dat klanten meer dan welkom zijn. De campagneboodschappen variëren van subtiel en gepast bij de ene, gewoon zoals voorheen bij de andere.

Ook tijdig je Out-Of-Home-campagne inplannen?
We schieten te hulp en begeleiden je van a tot z!

Ontdek meer:

voertuigbelettering
Geen categorie

8 Tips voor jouw nieuwe Voertuigbelettering.

Je wagen laten bestickeren, carwrappen, een subtiele branding op personenwagens. De mogelijkheden van een voertuigbelettering zijn zeer divers. Één ding is zeker, als je dan toch

Reclame is echt ons ding!